Hogyan változtassunk önmagunkon!

Hogyan változtassunk önmagunkon!?

 

Ki akar stresszes és kimerült életet élni? Néhány egyszerű életmódbeli változtatással javíthat az egészségén és feldobhatja az energiáját. A személyes fejlődési célok kitűzése a legjobb dolog lehet, amit valaha is tett magáért. Kövesse az alábbi tippeket, hogy elindulhasson egy új életúton.

Próbálja ki a megnyugtatásokat, hogy rávegye magát, milyen nagyszerű ember is valójában. Az olyan mondatok ismételgetése, mint "erős vagyok", "hiszek magamban", "egészséges vagyok" stb. valóban segíthet abban, hogy jobban érezze magát azzal kapcsolatban, hogy milyen embernek tartja magát. Ez valóban segít növelni az önértékelését és a személyes erejét, hogy elérje a céljait.

Ha van egy nagy, elérhetetlennek tűnő célja, bontsa azt kisebb feladatokra. Egy hatalmas cél egyszerre történő felvállalása gyorsan nyomasztóvá válhat. Ehelyett bontsa a célt minél több apró, egyszerű feladatra. Ezután összpontosítson az egyes feladatok teljesítésére. Mielőtt észrevenné, az összes kis erőfeszítés összeadódik, és lehetővé teszi, hogy elérje a nagyobb célt.

Csábító lehet, ha megfogadjuk, hogy soha többé nem csináljuk meg a _____ (rossz szokás beillesztése!), de ez a mentalitás gyakran kudarcra késztet bennünket. Ahelyett, hogy megfogadnánk, hogy soha többé nem követjük el a rossz szokásunkat, inkább fogadjuk meg, hogy a következő 24 órában nem követjük el.

Próbálja meg, hogy mindig magánál tartja a feladatgyűjtőjét. Ez lehet egy papírlapon lévő lista, egy telefonon lévő feljegyzés vagy akár egy online lista formájában is. Bárhol is dolgozik, próbálja meg szem előtt vagy elérhető közelségben tartani, hogy segítsen a feladatok elvégzésében.

Amikor megpróbál a vezetési készségek önsegítésének útjára lépni, fontos, hogy minél több ismerettel töltse meg a fejét a közlekedési szabályokról és a járműve funkcióiról. Győződjön meg róla, hogy biztonságos területeken gyakorol, ahol biztonságban tudhatja magát és a többi embert.

A rendszeres gyakorlás szükséges a személyes fejlődéséhez. A siker érdekében mindig tartson be egy egészséges rutint, amely magában foglalja a testmozgást, a diétát és az alvást. Bár egyszerűen hangzik, néha ez az egyik legnehezebben kivitelezhető dolog.

Hogy friss perspektívát adjon magának, tegye ki magát új ötleteknek és új tapasztalatoknak. Az új dolgok megtapasztalása, akár egy nem kapcsolódó területen is, arra készteti, hogy teljesen másképp tekintsen a dolgokra. Ez beindíthatja a kreativitását, és az új perspektíva segíthet új megoldásokat találni a régi problémákra.
Készítsen részletes, alapos listát az összes múltbeli és jelenlegi eredményéről, ami az otthonával, az iskolával, a munkájával és az egészségével kapcsolatos. Ne hagyjon ki egyetlen alkalmat sem arra, hogy kiegészítse a listát. Látogassa meg minden nap, hogy emlékeztesse magát arra, milyen fontos, hogy ki maga és mit csinál, és hogyan tudja tovább bővíteni a listát.

Ahhoz, hogy segítsen magának, összpontosítson arra, hogy másoknak segítsen. Figyeljen oda a másokkal szembeni hozzáállására. Egyedülálló, tiszteletre méltó személyiségként tekint rájuk, vagy csak akadályokat lát bennük, akik mindig az útjában állnak? Minél többet törődik másokkal, annál többet fog törődni magával.

Szakítson ezekkel a rossz szokásokkal! Az olyan szokások, mint a dohányzás és az alkoholfogyasztás nem csak az egészségre ártalmasak, de negatívan befolyásolják mások véleményét is Önről. Sőt, még a saját magáról alkotott véleményét is negatívan befolyásolják. Ráadásul a rossz szokások gyakran drágák! Döntse el, hogy egyszer és mindenkorra megszabadul tőlük!

A fenti tippeket bármilyen helyzetben alkalmazhatja, hogy a dolgok egy kicsit gördülékenyebben menjenek, és nagy hatással lehetnek az általános egészségére és jóllétére. Tűzzön ki célokat, és tartsa magát hozzájuk. Magabiztosabban fog előrehaladni, és elkezdi megszüntetni a stresszt és a fáradtságot, amelyek egészségügyi problémákhoz vezethetnek.