Vegyen részt személyes fejlődésében

Vegyen részt személyes fejlődésében

Az önsegítés azt jelenti, hogy kapcsolatba lép azzal, aki ön saját maga, és megteszi a szükséges intézkedéseket egy boldogabb élethez. Túl sok ember éli át az életét, és elfogadja azt, ami történik velük, és végül feladja a boldogságot. Ha segítségre van szüksége a boldogságért folytatott harcban, akkor jó helyen jár.

A sikeres személyes fejlődés eléréséhez többet kell tennie, mint csupán célokat kitűzni. Vizualizálnia is kellene őket. Milyen érzés lesz, ha eléri őket? Milyen lesz az élmény? Ez a vizualizációs folyamat motiválja Önt azáltal, hogy céljait kézzelfoghatóbbá teszi. Ez egy olyan folyamat is, amelyet szükség szerint megismételhet, hogy visszaállítsa lelkesedését.

Határozza meg, mi akadályozza meg abban, hogy sikeres legyen. Ez sok ember számára nehéz feladat. Ha azonban rájön, mik a gyengeségei, ez lesz az első lépés a velük való szembenézés és végül a megváltoztatás felé. Ha képes leküzdeni néhány akadályt, tisztább képet kaphat arról, hogy mit hoz a jövője.

Próbáljon meg nem impulzív lenni érzéseivel és tetteivel. Nagyon nehéz felmérni, hogy mi történik és mit kell tenni, ha elhamarkodott és hanyag döntéseket hoz. Bizonyos, hogy bizonyos döntéseket meglehetősen gyorsan meg lehet hozni, de ez arra készteti Önt, hogy jobban átgondolja azokat a döntéseket, amelyek több >energiát és időt igényelnek.

Készítsen részletes, alapos listát múltbeli és jelenlegi teljesítményeiről, amelyek az otthonra, iskolára, munkára és egészségére vonatkoznak. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy kiegészítse a listát. Látogassa meg minden nap, hogy emlékeztesse magát annak fontosságára, hogy ki ön és mit csinál, és hogyan bővítheti tovább a listát.

A legjobb elkerülni az aszpartámból készült ételeket és italokat, amelyek a diétás italokban gyakran előforduló mesterséges édesítőszer. Ez megakadályozhatja a szerotonin képződését, és depressziót, álmatlanságot és fejfájást is okozhat. Ez különösen hajlamosabb azokra, akiknek már problémái vannak a szerotonintermeléssel.

Legyen spirituális, vallásos vagy ateista, keressen egy magasabb rendű erőt, amely útmutatást tud nyújtani számára, amikor arra gondol, hogy önmagáról, identitásáról és céljairól azt gondolja, aki lenni szeretne. A felsőbb erőnek nem kell egy meghatározott istenségnek lennie; az emberiség kollektív írása és történetei jó példaként szolgálhatnak valamire, ami nagyobb, mint ön. Azt tapasztalhatja, hogy a szentírások, irodalom vagy közmondások felfedezése segíthet abban, hogy megteremtse önmagát.

Tűzzön ki reális célokat, vagy kudarcot vall. Ha rettenetesen félénk ember, ne számítson arra, hogy harminc napon belül nyilvános előadó lesz! Ez kétségtelenül kudarchoz vezet, ami eltántorítja Önt a személyes fejlődés további próbálkozásaitól. Tűzzön ki ésszerű célokat, amelyekre minden nap törekedhet, hogy tudja, egy igazi cél felé halad egy versenyen, amelyet valóban megnyerhet!

Szánjon időt arra, hogy kényeztesse magát. Ha úgy találja, hogy nem talál más módot a kikapcsolódásra, szánjon egy napot arra, hogy elkényezteti magát. Legyen szó a gyógyfürdőben eltöltött napról, vagy csak egy hosszú forró áztatásról egy habfürdőben, ez biztosan segít feloldani a rohanó élete stresszét.

E tippek alkalmazása segíthet abban, hogy sikeresebbé váljon a munkájában és a romantikus életében, olyan dolgokat valósítson meg, amelyek fontosak az Ön számára, és megtudhatja, ki is ön valójában. A boldoggá válás időbe telik, és rendszeresen dolgoznia kell ezen, amíg el nem fogad egy olyan életmódot, amely kielégíti Önt.