Mit kell tudni a Web Designról

Mit kell tudni a Web Designról

 

A hatékony, népszerű webhely létrehozásának feladata nagyon kihívást jelenthet. Még azok számára is, akik rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, az ilyen feladat ijesztő lehet. Meg kell választania a színeket, hogy a webhelyet megjelölje, hozzon létre egy elrendezést, biztosítsa a navigációs munkákat; ez sok munka! A szükséges információ is gyakran változik. Sikeres webhely tervezéséhez kövesse az alábbi tippeket.

Ne hagyja figyelmen kívül a lépcsőzetes stíluslapokat. A stíluslap használata megkönnyíti a webhely minden oldalának azonos megjelenését és megjelenését. Ez is csökkenti az oldalak fájlméretét, mivel a CSS fájl egyszeri elérhetõ a kiszolgálón, majd a felhasználó helyi gyorsítótárából.

Amikor arra gondolt, hogyan tervezzen egy weboldalt, biztosan gondolja át a navigációt. A navigáció könnyen elérhető és könnyen használható. Helyezze a navigációs sávot egy figyelemre méltó helyen minden oldalra. Győződjön meg róla, hogy a lap többi része jól áramlik, és nem zavarja a látogatókat.

Csatlakozzon az online fórumokhoz, hogy még többet tudjon meg a web designról. Minden ott van a világhálón. Egyszerűen meg kell tennie az időt, hogy megnézze.

Az üzleti weboldalnak mindig olyannak kell lennie, amely könnyen navigálható. Létre kell hozni olyan linkeket, amelyek könnyen megtalálhatók és jól mutathatók. Az egyszerű menük megkönnyítik a navigációt a látogatók számára. A webhely minden más oldaláról linkeljen vissza a kezdőlapra; ez sokkal könnyebbé teszi a felhasználók számára, hogy körözzenek.

aszfaltozás árak, mart aszfalt, strabag aszfalt árlista, mart aszfalt ár, aszfalt ár, teremgarázs, mart aszfalt m3 ár, útépítés árak, aszfaltozás miskolc, öntött aszfalt

aszfaltozás árak mart aszfalt strabag aszfalt árlista mart aszfalt ár aszfalt ár teremgarázs mart aszfalt m3 ár útépítés árak aszfaltozás miskolc öntött aszfaltaszfaltozás árak, mart aszfalt, strabag aszfalt árlista, mart aszfalt ár, aszfalt ár, teremgarázs, mart aszfalt m3 ár, útépítés árak, aszfaltozás miskolc, öntött aszfalt

Ha azt szeretné, hogy a webhely látogatói minél több időt költenek a webhelyére, a szöveg könnyen olvashatóvá válik. Az egyik leggyakoribb tervezési hiba a minták vagy a sötét színek grafikus hátterének használata; kombináljon egyformán sötét szöveggel, és van egy receptje a katasztrófának. Hacsak a szöveg világos és könnyen olvasható, a webhely nem lesz sikeres.

Ismerje meg, hogyan használhatja a színeket az olvasók befolyásolására. Minden színnek van egy bizonyos érzése, hogy előidézheti. Például a fekete háttér vagy a képek használata a depresszió és a sötétség érzéseit idézheti elő. A sárga szín használata olyan, mint a boldogság. Szánjon időt a színek pszichológiájának felolvasására a webhely színrendszerének meghatározásakor.

A szöveg könnyen elkészíthető, ha a kontraszt vagy a hátterű színek könnyen olvashatók. Ha a szöveget nehezebb olvasni, mert a háttér vagy a szöveg színe szembetegséget vagy olvashatatlan szövegrészeket hoz létre, a webhely látogatói kevésbé fognak megragadni.

Használja az egyéni hibalehetőségeket a webhely informatívabbá tételéhez. Ha például azt szeretné, hogy az emberek a webhelyén halott hivatkozásokat jelentsenek, helyezzen egy szerveroldali parancsfájlt a 404-es oldalára, vagy legyen olyan űrlap vagy e-mail cím, amelyet a látogatók használhatnak a hiba bejelentésére. Legalább 403, 404 és 500 hibával kell rendelkeznie egyéni oldalakkal.

Olyan sok közreműködik a weboldal tervezésében, mint az elrendezés és a színséma. Kezdők számára a weboldal létrehozása rendkívül nehéz és bonyolult törekvésnek tűnik, de biztosan nem kell. Amikor végrehajtja azt, amit a fenti cikkből megtanultál, többet fogsz készíteni egy hatékony, vonzó weboldal tervezésére.